Food

Recept Tiramisu met Disaronno

25 November 2018

Recept Tiramisu met Disaronno

*in samenwerking met Disaronno*

Ik ben gek op december en de feestdagen. Niet alleen vanwege de gezellige lichtjes overal, de cadeaus en de sfeer, maar ook vanwege het eten. Het is een maand waarin je vaak veel etentjes hebt gepland staan en waar je dus weer veel nieuwe dingen kunt uitproberen! Een goed excuus om een lekkere taart of cake te maken. Elk jaar heeft Disaronno een samenwerking met een bekend Italiaans mode- of lifestyle merk. Voor de 6e editie heeft Disaronno dit jaar weer speciale flessen uitgebracht (Disaronno wears Trussardi) en deze is te verkrijgen in een grote fles of een cadeauverpakking met drie mini’s. Leuk om te geven óf om een heerlijke Tiramisu mee te maken. Dit heb ik dan ook gedaan en het recept is simpel en snel! De fles kan je trouwens achteraf bewaren, hij is super mooi namelijk. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

Een brood- of cakeblik

Een beetje cacao

1 pak lange vingers

1 kop sterke koffie

1 scheut Disaronno

3 verse eieren

3 eetlepels basterdsuiker

250 gr. mascarpone

Aan de slag!

Dit recept is echt super makkelijk. Splits eerst de 3 eieren in het eigeel en het eiwit. Klop de eiwitten stijf en meng het eigeel met de basterdsuiker tot het schuimt. Roer de mascarpone door het mengsel van het eigeel. Nu kan je voorzichtig beide mengsels samenvoegen en met een lepel roeren zodat het nog goed luchtig blijft.

Zet een sterk bakje koffie en doe hier een flinke scheut Disaronno bij. Doe die in een ondiepe kom zodat je de lange vingers er makkelijk doorheen kunt halen.

Pak het cakeblik erbij en bedek de bodem met een laagje van het eimengsel. Leg hier vervolgens een laag met lange vingers op die je in het koffie-Disaronno mengsel hebt gedoopt. Strooi op de laag een beetje cacao met een zeefje. Herhaal dit totdat je afsluit met een bovenste laag van het eimengsel. Vervolgens strooi je ook hier nog een laagje cacao overheen.

Plaats de tiramisu minimaal vier uur, maar liever nog een hele dag, in de koelkast.

Eet smakelijk! Heb je het recept gemaakt? Laat het me dan weten!

Liefs,

Nathalie


Written by:Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *