Lifestyle Sports

Mijn goede fietsvoornemen voor deze zomer en over “Decashare”

6 May 2019

Mijn goede fietsvoornemen voor deze zomer en over “Decashare”

in samenwerking met Decathlon Nederland

Ik heb een goed voornemen voor deze zomer om meer de fiets te pakken. Pak jij net als ik (te) vaak de auto of bijvoorbeeld het openbaar vervoer? Doe dan met me mee!

Deze zomer ga ik veranderen

Yay! Ik ben weer terug in Nederland! En elke zomer weer neem ik me voor om meer te gaan fietsen. Altijd heb ik hier namelijk wel een (slap) excuus voor en pak ik in plaats van de fiets al snel de auto. Daar gaat verandering in komen deze zomer!

Ik ben nooit een fanatieke fietser geweest

De luiheid als het om fietsen ging begon bij mij al bij de middelbare school. Eigenlijk was dit stuk goed te fietsen en dit duurde ongeveer 45 minuten. Veel van mijn klasgenoten fietsten wel altijd en kwamen ook van ver dus het was prima te doen. Ondanks dat ik toen al super sportief was en bijna elke dag sportte, was die 45 minuten fietsen voor mij te ver.. Ik pakte liever het ov óf met een beetje mazzel wilde mijn vader me wel eens brengen of ophalen van school.

Vervolgens was mijn Universiteit nog verder dan mijn middelbare school dus ook hiernaartoe pakte ik liever het openbaar vervoer. Sinds ik op mijn 17e mijn rijbewijs had gehaald en op mijn 18e mocht rijden kwam ik al helemaal niet meer op mijn fiets. Zelfs voor een stukje van 5 minuten heb ik meestal de auto gepakt tot nu toe, oeps. Tijd om hier verandering in te brengen dus!

Sinds ik in Noorwegen woonde ben ik vaak overal naartoe gaan lopen. Ik heb wel altijd een auto gehad, maar ik had meestal geen haast dus was het ook juist wel lekker om te lopen. Voor de rest zat ik, buiten mijn trainingen om, vaak stil en was ik niet zo actief. Hierdoor wilde ik juist als ik ergens naartoe ging dan wel wat extra bewegen!

Met een beetje hulp van Decathlon

Nu ben ik natuurlijk weer voor twee maanden terug in Nederland en Decathlon gaat me dit keer helpen om meer de fiets te pakken! De fiets die ik nog had was oud en had geen versnellingen. Nu heb ik dus een super fijne stadsfiets gekregen van Decathlon en ben ik helemaal klaar om overal naartoe te gaan op de fiets! De bedoeling is dat ik lekker rond kan fietsen in en om Amsterdam en zo min mogelijk de auto ga pakken. Hopelijk gaat de zon deze weken lekker veel schijnen, want ik denk dat ik met regen toch nog wel een aantal keer de auto zal gaan pakken, haha.

Maak kennis met: Decashare

Decathlon heeft me ook kennis laten maken met iets waar ik nog niets van wist: de Decashare! Hiermee kun je mensen helpen om nieuwe sporten uit te proberen. Het is een nieuw deelplatform voor sportspullen zodat je niet direct van alles hoeft aan te schaffen als je eens wat nieuws uit wilt proberen. Je kunt gewoon via het platform bijvoorbeeld een fiets of snorkelset lenen of ook uitlenen. Mijn fiets is nu ook te lenen via Decashare, super handig dus!

Pak jij vaak de fiets of ben je net als ik een beetje lui en kies je iets te vaak voor de auto of het openbaar vervoer? Ik daag je uit deze zomer met me mee te fietsen!

Liefs,

Nathalie


Written by:One comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *