Lifestyle

Game night tip: ouderwets bordspelletjes spelen

29 October 2018

Game night tip: ouderwets bordspelletjes spelen

Ik spendeer veel te veel tijd op mijn telefoon, computer, iPad en alle moderne apparaten met een schermpje. Soms heb ik het idee dat ik er ook hoofdpijn van krijg en dat ik meer tijd moet steken in bijvoorbeeld lezen of andere bezigheden die geen scherm nodig hebben én eigenlijk vind ik dat het gebruik van je telefoon je een stuk minder sociaal maakt. Nu leg ik af en toe wel eens mijn telefoon weg, maar nog niet genoeg. Herkenbaar? Ik heb hier een leuke tip om sociaal te zijn zonder het gebruik van alle moderne apparaatjes en schermpjes!

Bel je vrienden of familie

En plan een avond in die jullie samen gaan spenderen. Wellicht dat je dit vaak met kerst doet met familie (zoals ik), maar waarom niet een keer afspreken zónder dat er een speciale gelegenheid is? Met je vrienden doe je dit misschien wat vaker en heb je genoeg redenen om af te spreken zoals een feestje of lunchdate, maar met je familie hoeft het zeker niet minder leuk te zijn. Hier in Noorwegen komen vooral de buitenlandse meiden (inclusief ik) vaak samen om de tijd door te brengen. Immers zit onze familie in een ander land en zo kunnen we samen tóch een hoop leuke dingen!

Haal je favoriete snacks

Of ga aan de slag in de keuken. Ook leuk: laat iedereen een eigen (gemaakte) snack meenemen zodat het een verrassing is wat er op tafel komt te staan. Op zoek naar een healthy snack? Probeer dan eens deze snickers taart! Hetzelfde kan je doen met drinken. Maak je eigen (healthy) limonade of misschien wel een cocktail?

Leg je telefoon weg

Het allerbelangrijkste van de avond. Dit is een no-phone night.

Pak je favoriete bordspel(len) uit de kast

Ik verbaasde me er vorig jaar over hoe vaak we met teamgenoten bordspelletjes speelden! Dit is echt een súper leuke manier om sociaal te zijn, ZONDER telefoon! Vaak hebben we hetzelfde spel gespeeld, maar onlangs heb ik een mega leuk familie-spelpakket gekregen van 999-games. Ik heb nog niet alle spellen uitgeprobeerd maar dat ga ik zeker doen de komende periode! Twee van deze spellen, Lingretto en Keer op Keer heb ik al getest en beide zijn een groot succes. Laatst hebben Dave en ik de héle avond Ligretto gespeeld en ra ra wie heeft uiteindelijk gewonnen? Yes, me! Ik kan niet wachten om de andere spellen te testen met mijn familie wanneer ik terug in Nederland ben.

Conclusie

Dus leg ook eens je telefoon weg en ga lekker ouderwets een bordspelletje spelen! Ik daag je uit! Wat is jouw favoriete bordspel?

Liefs,

Nathalie


Written by:Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *