Sports

Een kluns zijn zonder blessures op te lopen

16 August 2018

Een kluns zijn zonder blessures op te lopen

Uit het niets tegen de muur aanlopen, je telefoon zomaar uit je handen laten vallen of struikelen over een kiezelsteen.

Herkenbaar?

Voor mij wel. Ik ben een dagelijkse kluns en dit zowel buiten het handbalveld als er op. Voor de meesten om mij heen zorgt dit dan ook wel voor de grappigste momenten en voor mij meestal ook. Echter zijn er momenten dat mijn klunzigheid (kan) resulteren in blessures en dit is dan weer wat minder..

 

Blessures voorkomen met enkelbraces?

Zo heb ik in het begin van vorig seizoen een scheurtje in mijn enkelbanden opgelopen door buiten op het stoeprandje te staan voor een wedstrijd. Met het resultaat dat ik een paar weken niet kon spelen. Om dit te voorkomen gebruik ik bijvoorbeeld voor mijn enkelbanden al jaren (ik gok al zeker 8 jaar) enkelbraces. Ik weet het, dit is niet ideaal en zorgt er ook voor dat mijn enkels nóg zwakker worden, maar ik kan gewoon niet meer zonder. Als ik mijn enkelbraces niet om heb ga ik gegarandeerd door mijn enkel. Met het model wat ik nu gebruik ben ik nog nooit door mijn enkel gegaan (ok op vorig jaar na, maar dat was buiten en ik droeg mijn enkelbraces niet).

Active Ankle T1 en T2

Sinds een aantal jaren heb ik de Active Ankle T1 enkelbraces om beide enkels en hier ben ik mega tevreden over. Momenteel heb ik van podobrace (lees door voor een leuke korting) een nieuw paar enkelbraces gekregen en dit is de upgrade van mijn oude braces. Namelijk de Active Ankle T2. Wat ik over het algemeen met de Active Ankle enkelbraces wel heb gemerkt is dat ze niet lang mee gaan. Meestal waren ze na een aantal maanden al kapot. Het laatste paar heb ik minimaal een heel seizoen gehad en dat is een uitzondering! Maak je trouwens niet druk om het kapot gaan van de braces. Je kunt ze terugsturen en krijgt een nieuw paar, want Active Ankle weet van het probleem! Overigens heb ik (nog) geen ervaring met de T2 enkelbraces. Misschien gaan die wel veel langer mee. Sowieso doen ze dat als je niet zo vaak traint als ik.

Shoppen bij Podobrace

Ben je net zo onhandig als ik ben of heb je in het verleden een vervelende blessure gehad? Kan je wel wat extra steun gebruiken? Met de code NATHALIE krijg de bij Podobrace.nl nu korting op álle (enkel)braces en andere hulpmiddelen! Mooi meegenomen toch?

 

Liefs,

Nathalie


Written by:Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *