Food Lifestyle

Een detox dag met Jooz

2 April 2018

Een detox dag met Jooz

Je hebt vast wel eens van detoxen of van een ‘detox-kuur’ gehoord, het is immers ontzettend populair momenteel. Een detox zou gedaan worden om je lichaam te ontgiften van alle (onnatuurlijke) stoffen die je binnenkrijgt, echter hierover zijn verschillende tegenstrijdige meningen. Vanwege mijn drukke handbalschema en de prestaties die ik daarbij moet leveren is het voor mij vrijwel onmogelijk geweest om dit een keer uit te proberen. Ik wil niet de kans lopen me slap en futloos te voelen en daarmee mijn prestaties te riskeren. De afgelopen week heb ik vrij gehad en ben ik samen met Dave een aantal dagen naar Valencia geweest. Bij thuiskomst (in Nederland) hebben wij samen direct een dagje geleefd op het detoxpakket van Jooz. Vaak zie je detox kuren van 3-5 dagen, maar wij wilden het alleen voor een dag uitproberen.

De kuur

De kuur van Jooz bestaat uit 4 sappen, 4 shots en 2 salade van rauw fruit en/of groenten per dag. Jooz levert in een straal van 25KM van Amsterdam voor zowel particulieren als bedrijven en je krijgt je sapjes in glazen potten (met statiegeld) of biologisch afbreekbare bekers. De sapjes zijn super vers, lekker, komen niet uit de vriezer en zijn ook nog eens 100% vegan! Wij waren enorm benieuwd en gingen enthousiast van start. Mocht je niet in een straal van 25KM van Amsterdam wonen, dan zit er vast wel een ander bedrijf bij jou in de buurt waar je een detox kuur kan proberen.

Verloop van de dag

Aangezien wij de dag voor de kuur laat terugkwamen van onze citytrip naar Valencia (rond 02.00 thuis) en geen avondeten hadden gehad, waren we al met honger naar bed gegaan. De voorbereiding was dus verre van ideaal, want we werden beide al met honger wakker. Onderaan de pagina vind je wat er in elk sapje zit.

  1.  Super Feel Good sap en Gember Citroen shot. Het shotje vonden we beide sterk van smaak vanwege de gember, maar zeker niet vies! Het sapje vonden we beide erg lekker en het was ook een flinke hoeveelheid. Zonder honger startten we onze sapjeskuur.
  2. Freaky Kiwi sap en Super Booster shot. Dit was denk ik mijn favoriete combi. Zowel het shotje en de sap waren enorm lekker! Het makkelijke aan de sapjes was dat je ze mee kan nemen, dus onderweg naar Amsterdam heb ik ze beide opgedronken. Ook Dave heeft de sapjes onderweg genomen en was tevreden.
  3. Moringa salade. Dit was de eerste salade van de dag en ik was erg benieuwd. Het was wel erg veel (maar dat was goed, want we kregen honger!) en de appel en biet was een lekkere combinatie.
  4. Wonder Clay sap en Cleanse Me shot. Het lekkere aan dit sapje vonden we beide de appelvezels. Het was een iets vullender sapje en dat konden we goed gebruiken. Ik werd nieuwsgierig naar het ingrediënt ‘Betoniet Klei’ en na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit een reinigende werking heeft en de huid zuivert. Weer wat geleerd! Voor deze sapjes heb ik ook krachttraining gedaan en ik voelde me zeker niet slap of suf.
  5. Farmers Juice sap en Chlorella shot. Inmiddels hadden we beide echt enorme honger en ik ben tussen de sapjes door ook flink misselijk geworden. Heel stiekem heb ik dus een beetje yoghurt en besjes gegeten (oops). Dave had voetbaltraining en werd ook een beetje misselijk, maar hij was sterker dan ik en heeft niets anders dan de sapjes genomen. Allebei vonden we deze sap en shot en minst lekker. Chlorella is ook nooit mijn favoriet geweest.
  6. Joozucchini salade. Dit was een zelfde soort salade als eerder op de dag, alleen zonder de zoetere smaak van appel. Er zat dus iets minder smaak aan en hij was iets minder lekker. Maar toch fijn om nog wat vaster voedsel naar binnen te krijgen. Yes, onze detox zat er op en we konden snel gaan slapen!

Wat vond ik er van?

Eerlijk gezegd hadden we ons gewoon slecht voorbereid en een slechte start van de detox. Wel ben ik gek op sapjes dus wat dat betreft is het sapjes drinken lekker en zonder moeite. Wellicht dat de resultaten na een aantal dagen detoxen anders zijn, maar gedurende de dag voelde me ik wel wat slapjes. De volgende dag stond ik wel weer vol energie op en had ik ook geen last van een opgeblazen gevoel of iets dergelijks.

Ik weet niet of ik dit per se nog een keer wil doen, want in mijn ogen is het gewoon beter om te zorgen dat je gezond eet en weinig ‘gifstoffen’ binnen krijgt gedurende het hele jaar dan een keer in de tijd een detox te doen. Uiteraard kan het geen kwaad om een keer een detox zelf uit te proberen en te ervaren hoe het is. Zoals ik al zei vond ik de sapjes wel erg lekker dus als toevoeging voor mijn normale eten op een dag zijn ze perfect! Ook zijn groentesapjes ideaal om wat meer groenten binnen te krijgen zonder moeite. Jooz is wat betreft de samenstelling van zijn sapjes zeker geslaagd! Wil je de sapjes of een detox uitproberen? Kijk dan even op hun website.

De sapjes, shots en salades

“Super feel good”:  Sinaasappel, grapefruit, wortel, banaan, lijnzaad, ahornsiroop

“Freaky kiwi”: Kiwi, sinaasappel, lijnzaad, aloe vera, spinazie

“Wonder clay”: Bentoniet klei, banaan, appel, gember, citroen, appelvezel

“Farmers Juice”: Komkommer, boerenkool, Chinese kool, appel, banaan, sinaasappel

 

“Gember-Citroen”: Gember, citroen, kokoswater, hennepzaad

“Super booster”: Kurkuma, wortel, sinaasappel, citroen, tarwekiem

“Cleanse me”: Biet, wortel, komkommer, chiazaad

“Chlorella”: Chlorella, appel, gember, lijnzaad

 

“Moringa”: Biet, appel, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, moringa, olijfolie, citroen, granola

“Joozucchini”: Wortel, biet, zwarte- & witte balsamico, zonnebloempitten, courgette, pompoenpitten, lijnzaad, olijfolie, zwarte peper

Heb jij wel eens een detox gedaan?

 

Liefs,

Nathalie


Written by:Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *